Omalovánky Okapi

Okapi, které se nejmenuje „lesní žirafou” kvůli určitému zjevně s žirafou, je však více příbuzné žirafám než koním. Podívejme se blíže na to, co se děje v budoucnu, podívejme se blíže na to, co se děje v budoucnu. Nejcharakterističtější rys oka je velmi dlouhý modře zbarvený jazyk, který se přidává do listů, na dno a do pitné vody. Okapi je býložravec a živí se listy, trávami a ovocem.

Zde je seznam zajímavostí o okopi:

  1. Objev: Okapi byly dlouho považovány za mýtická zvířata, než byly v 19. století objeveny vědci. První okapi bylo vědecky popsáno v roce 1901.
  2. Tajemné Příbuzenství: Okapi jsou příbuzné žirafám, což je docela překvapivé, vzhledem k jejich rozdílnému vzhledu. Sdílejí společného předka se žirafami a jsou jedinými žijícími příbuznými těchto zvířat.
  3. Maskování v Lese: Bílo-hnědý vzor na srsti okapi jim pomáhá perfektně se maskovat v hustém deštném lese, kde žijí. Díky tomu jsou těžce pozorovatelná.
  4. Dlouhý Jazyk: Okapi mají mimořádně dlouhý jazyk, kterým dosahují na listy a pupeny stromů a také k vodě. Jazyk má modro-černou barvu, což je jedna z charakteristických vlastností okapi.
  5. Těžké Pozorování: Okapi jsou plachými zvířaty a obtížnými k pozorování v jejich přirozeném prostředí. Mnoho informací o nich bylo získáno díky výzkumu v zajetí.
  6. Ohrožení Vyhubením: Okapi jsou považovány za ohrožený druh. Jejich populace je ohrožena ztrátou přirozeného prostředí a pytláctvím kvůli ceněné srsti a masu.
  7. Ochrana: Pro ochranu okapi byla zavedena různá opatření, jako je vytvoření chráněných oblastí v jejich přirozeném prostředí a boj proti nelegálnímu obchodu s nimi.