Omalovánky Moršwin

Moršwin, také známý jako baltská tuleň, je malý mořský savec, který žije v Baltském moři a přilehlých vodách. vou přítulnou povahou a občas se mohou vidět plavat v blízkosti pobřeží. Moršwini „Jsme zodpovědní za udržování baltského ekosystému a zachování zdraví a bezpečnosti obyvatel.

  1. Malý Rozměr: Moršwin je jedním z nejmenších druhů tuleňů na světě. Dospělí moršwini dosahují délky přibližně 1,2 až 1,5 metru a váží kolem 50 kg.
  2. Baltské Moře: Moršwin je endemickým druhem v Baltském moři, což znamená, že se vyskytuje pouze v tomto regionu. Je to jediný druh tuleňů, který žije v Baltském moři.
  3. Charakteristický Vzhled: Moršwini mají šedou nebo hnědou srst s bílými skvrnami na břiše. Mají také charakteristickou „v” na hlavě, což je způsobeno tvarem jejich nosu.
  4. Potrava: Hlavní potravou moršwinů jsou ryby, jako jsou sledě, treska a platýsi. Jsou schopni potápět se až do hloubky 70 metrů při lovu potravy.
  5. Ochrana: Moršwin je kriticky ohrožený druh. Populace se zmenšuje kvůli ztrátě přirozeného prostředí, znečištění moře a lovu. Probíhají snahy o ochranu tohoto ohroženého druhu.
  6. Sociální Zvířata: Moršwini jsou společenskými zvířaty a často se vyskytují ve skupinách. Komunikují mezi sebou pomocí zvuků pod vodou.
  7. Migrace: Během zimy mohou moršwini migrovat do jiných oblastí, aby hledali potravu a teplejší vody. Během léta se vracejí zpět do Baltského moře.
  8. Ohrožení Od Plavidel: Moršwini jsou ohroženi kolizemi s loděmi, zejména námořní dopravou a rybářskými loděmi. Toto je jedním z hlavních rizik pro jejich přežití.
  9. Důležitá Role v Ekosystému: Moršwini hrají důležitou roli v ekosystému Baltského moře, protože regulují populace ryb a jsou indikátorem zdraví tohoto prostředí.
  10. Snahy o Ochranu: Probíhají různé snahy o ochranu moršwinů, včetně omezení lovu a vytváření chráněných oblastí pro jejich životní prostředí.