Omalovánky Minecraft drak

Smok Konce (anglicky „Ender Dragon”) je jedním z hlavních bossů v Minecraftu a je považován za konečného nepřítele v režimu přežití. Tento smok se nachází v Konci (anglicky „The End”), což je dimenze přístupná pouze po splnění určitých podmínek ve hře. Smok Konce je velký, černý a má fialové oči, podobně jako Endermani, další bytosti z této dimenze.

Smok Konce (Ender Dragon) v Minecraftu je jedním z nejvýznamnějších a nejikonickějších nepřátel v celé hře. Zde je několik ciekawostek o tomto fascinujícím tvoru:

  1. První Boss: Smok Konce byl prvním boss-em přidaným do Minecraftu a dodnes je považován za konečného bossa hry.
  2. Návrhářka: Model a design Ender Dragona byly vytvořeny art designerkou Kristoffer Zetterstrand.
  3. Návrat Smoka: Smok Konce může být opětovně vyvolán hráčem, pokud položí ender krystaly na obsidiánové pilíře v dimenzi Konce.
  4. Vejce Smoka: Po poražení smoka se objeví smokovo vejce. Toto vejce však nelze „vylíhnout” a slouží spíše jako trofej.
  5. Léčivé Krystaly: Léčivé krystaly na obsidiánových pilířích mají za úkol smoka léčit. Musí být zničeny, než se smok efektivně porazí.
  6. Různé Fáze Boje: Boj se smokem má dvě fáze – leteckou a pozemní. V letecké fázi létá a v pozemní fázi se přiblíží k portálu, kde hráči mohou zaútočit.
  7. Soundtrack: Hra má speciální hudbu, která se spustí, když se hráči dostanou do Konci a bojují se Smokem Konce.
  8. Endermany: Během boje se smokem si hráči musí dávat pozor i na Endermany, další nepřátelské bytosti v dimenzi, které mohou zasahovat do boje.
  9. Složitost Přípravy: Před vstupem do Konci a bojem se smokem musí hráči provést řadu úkolů, včetně shromáždění ender perel a blaze prášku k vytvoření Eye of Ender.
  10. Titulky po poražení: Po poražení Smoka Konce a skoku do portálu se hráči zobrazí speciální titulky, které představují jakési filozofické přemítání o hře a životě obecně.