Omalovánky Postavy z Minecraftu

V Minecraftu existují různé typy postav, známé jako „entity” nebo „moby”, které hráči mohou potkat. Tyto postavy mohou být rozděleny do několika hlavních kategorií:

  1. Hráč: Hlavní postavou, kterou ovládáte, je buď Steve nebo Alex, v závislosti na vašem výběru. Hráči mohou sbírat zdroje, bojovat proti nepřátelům a budovat struktury.
  2. Pasivní Moby: Tato kategorie zahrnuje zvířata jako krávy, ovce a kuřata, která obvykle nejsou agresivní a mohou být chována pro získání surovin.
  3. Nepřátelské Moby: Sem patří postavy jako zombie, kostry a creepeři, kteří budou hráče útočit za určitých podmínek.
  4. Neutrální Moby: To jsou bytosti jako pavouci nebo Endermani, kteří se stanou nepřátelskými pouze, pokud je někdo vyprovokuje.

Postavy (nebo také „moby”) v Minecraftu jsou klíčovým prvkem hry a každá z nich přináší něco unikátního. Zde je několik ciekawostek o těchto postavách:

  1. První Moby: Prvními moby přidanými do Minecraftu byly zombie a creepeři, které dodnes zůstávají jedny z nejznámějších.
  2. Původ Creepera: Creeper byl vytvořen náhodně, když Markus Persson (Notch) udělal chybu při programování prasete.
  3. Různé Skiny Hráčů: Hráči mohou používat vlastní skiny pro svou postavu, což umožňuje velkou míru personalizace.
  4. Vesničané a Záliby: Vesničané mají různé záliby, jako jsou rolníci, kněží nebo kováři, a každý nabízí jiný typ obchodu.
  5. Enderman a Slenderman: Koncept Endermana byl inspirován internetovým mýtem o Slendermanovi.
  6. Smok Konce a Jediná Samice: Smok Konce je považován za jedinou samičí bytost ve hře, což potvrdil Markus Persson na svém Twitteru.
  7. Životní Cyklus Zombie: Zombie mohou infikovat vesničany a přeměnit je na zombie vesničany. Tito pak mohou být „vyléčeni” a vrátit se zpět na svou původní formu.
  8. Kočky a Creepeři: Kočky a oceloty mají schopnost odstrašit creepery, což je unikátní interakce mezi různými moby.
  9. Neobvyklé Stavy: Některé moby mohou vzniknout v neobvyklých stavech, například zombie jezdící na kuřeti, známé jako „chicken jockey”.
  10. Bossové a Speciální Efekty: Někteří bossové, jako je Wither, mohou aplikovat negativní efekty stavu na hráče, což činí boje s nimi ještě náročnějšími.